Välkomna till natursköna Holmsvedenbygden och Holmsvedens Fiskevårdsförening. 
Hos oss kan du fiska efter gädda och abborre i ett dussintal sjöar och tjärnar. 

Gårdsjön

Gårdssjön är ganska djup och ligger söder om Långbo. Skogsmark på ena sidan och jordbruksmark på den andra. Vass runt hela sjön så det blir att fiska från is eller båt. Väg finns till sjön.

Flugan

Flugan är en liten vacker skogssjö som har fin vildmarkskänsla som ligger längs Sagbergsleden.
Det finns en badplats med fin sandstrand.
Vass runt nästan hela sjön men det finns några platser där det går att fiska ifrån land.

Hemsjön

Hemsjön ligger väster om Långbo. Vass runt hela sjön men det finns några få platser i södra änden som man kan fiska ifrån, annars blir det att fiska från is eller båt. Väg till sjön finns.

Henningesjön

Henningesjön ligger vackert längs väg 272. Vass runt nästan hela sjön så det blir fiske från båt eller is. Bilväg finns ända fram.

Lillsjön

Lillsjön ligger i skuggan av Hästhagsberget. Liten sjö med vass runt stränderna.
Fiske sker bäst från is eller båt. Sjön ligger i Håkanbo norr om Storsjön. 400 meter från väg

Långtjärn

Skogstjärn öster om Härnebosjön. Vass utefter stränderna, men det är möjligt att fiska från land på vissa ställen.Väg till sjön finns.

Mörttjärn

Liten skogstjärn väster om Henninge. 300 meter från närmaste väg. Gungfly runt om hela tjärn.

Storbackstjärn

Storbackstjärn är en högt belägen tjärn på Holmsvedenberget väster om Storsjön.
Långgrund och mycket växtlighet men det går att fiska från land på några ställen. Cirka 500 meter ifrån väg. Det finns ett bestånd av småväxta abborrar.

Storsjön

Stor och djup sjö. Några vassvikar annars mest steniga stränder.Tyvärr dåligt med platser där man kan lägga i sin båt. Sjön är 22,8 meter djup, har en yta på 2,96 kvadratkilometer och befinner sig 98 meter över havet. Det finns två fina badplatser.

Svarttjärn

Liten skogstjärn öster om Härnebosjön. Vass runt hela. Nära till väg.

Väringen

Liten sjö söder om Långbo.
Sankmarker runt om så det blir fiske från båt eller is. 100 meter från väg 272.

Sjön är 2,9 meter djup, har en yta på 0,119 kvadratkilometer och befinner sig 111,2 meter över havet.

Yttersjön

Yttersjön ligger öster om järnvägen i Långbo mellan Gårdsjön och Flugan. En fin och långgrund sandstrand med goda badmöjligheter finns i den södra delen. Det är sämre med fiskemöjligheter då det är vass runt nästan hela sjön, men det finns några få platser där man kan spinnfiska. Annars är det fiske från båt eller is som gäller. Bilväg finns ända fram. Sjön har en area på 0,103 kvadratkilometer och ligger 94,2 meter över havet.

Härnebosjön

Härnebosjön är en populär sjö för sportfiske i Hälsingland, känt för sitt goda fiske av abborre och gädda. Med lite tålamod och uthållighet kan du njuta av ett framgångsrikt och minnesvärt fiskeäventyr.

Vår populäraste sjön är Härnebosjön som ligger nära centrala Holmsveden. 
Där ligger det en naturramp där det är lätt att sjösätta båtar och det är gott om parkeringsplatser. På den närliggande kommunala badplatsen finns grillplats och toaletter.  Vindskydd och grillplats finns även ute på Stationsholmen. Har man inte tillgång till båt så har vi placerat ut två fiskebryggor som man kan fiska från. 

Vill man åka med kollektivtrafiken till oss så stannar X-Tåget och Buss 64 vid Holmsvedens Järnvägsstation, och därifrån så är det kort promenad ner till Härnebosjön.

holmsveden.fvf@gmail.com

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.