Färska och rensade blåbär och lingon kan användas till en rad olika ändamål!

Njut av höstens smaker med blåbär och lingon!

Till att göra smoothies: Färska eller frysta bär kan användas till att göra en hälsosam och god smoothie. Du kan blanda dem med andra frukter och grönsaker, mjölk eller yoghurt. 

Som topping till efterrätter: Färska eller frysta blåbär och lingon kan användas som topping till glass, pannkakor, våfflor och andra efterrätter. 

Till att göra saft: Båda dessa bär kan användas till att göra saft. Du kan använda färska eller frysta bär och sedan koka dem med socker och vatten. 

Till bakning: Båda dessa bär kan användas till att göra pajer, kakor, muffins och andra bakverk. Du kan använda dem färska eller frysta. 

Till att göra sylt och marmelad: Båda dessa bär är rika på pektin, vilket gör dem utmärkta för att göra sylt och marmelad. Du kan använda färska eller frysta bär till detta ändamål. 

Som topping till yoghurt och gröt: En enkel men hälsosam frukost eller mellanmål kan vara att toppa din yoghurt eller gröt med färska eller frysta blåbär och lingon. 

Som ingrediens i matlagning: Blåbär och lingon kan användas till att göra såser, marinader och dressingar. De ger en syrlig och fruktig smak till maten och passar särskilt bra till viltkött. 

Matlagningsinspiration: Kreativa sätt att använda kantareller i köket!

Kantareller - en delikatess för matälskare"

Som ingrediens i soppor: Kantareller kan användas som en ingrediens i soppor, t.ex. en krämig svampsoppa. 

Som topping på pizza: Kantareller kan användas som topping på pizza, antingen tillsammans med andra grönsaker eller som en topping. 

Till risotto: Kantareller passar utmärkt i risotto. Du kan till exempel göra en svamprisotto med kantareller, lök och parmesanost. 

Till sallad: Rostade eller stekta kantareller kan användas som en läcker topping på sallad. De ger en god smak och textur till grönsakerna. 

Till att smaksätta maträtter: Kantareller har en unik smak som kan användas till att smaksätta en mängd olika maträtter, inklusive pasta, omeletter och gratänger. 

Till att fylla paj: Kantareller kan användas till att fylla pajer. Du kan till exempel göra en kantarellpaj med gräddfil och ost. 

Till att göra sås: Kantareller är en vanlig ingrediens i såser, särskilt till vilt- och kycklingrätter. Du kan till exempel göra en krämig kantarellsås med grädde, lök och vitlök. 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.