Våra andra vatten som ingår i Holmsvedens Fiskevårdsförening.

Gårdsjön

Omgiven av skog och bördig jordbruksmark ligger Gårdssjön, en idyllisk sjö söder om Långbo. Under sommarmånaderna kan vassen runt sjön göra det svårt att få napp. Isfisket under vintermånaderna bjuder på goda möjligheter att fånga gädda och abborre. En bilväg i närheten underlättar smidig access till sjön.

Flugan

Längs Sagbergsleden hittar du den vackra skogssjön Flugan, en perfekt plats för dig som söker en avkopplande naturupplevelse. Vass omgärdar nästan hela sjön, vilket skapar fina gömställen för fiskar. Det finns några platser där du kan fiska från land. För att nå Flugan behöver du vandra eller cykla den sista kilometern. 

Hemsjön

Hemsjön, belägen väster om Storsjön, bjuder på en fridfull naturupplevelse med sina vassbeklädda stränder. Fiskeentusiaster kan njuta av en utmaning, då fiske från land är begränsat till några få platser i sjöns södra ände. Isfiske under vintermånaderna ger en magisk naturupplevelse. En lättillgänglig väg leder till sjön, vilket gör den till en perfekt destination för en utflykt i det fria. 

Henningesjön

Henningesjön, vackert belägen längs väg 272, omges av vass längs nästan hela kustlinjen. Det inbjuder till pittoreskt fiske från båt eller is, och den tillgängliga bilvägen sträcker sig ända fram till sjöns charmiga omgivningar.

Lillsjön

Lillsjön, inbäddad i skuggan av Hästhagsberget, charmar med sin blygsamma storlek och vassklädda stränder. Optimalt fiske sker från isen eller båten, och denna pärla återfinns i Håkanbo, norr om Storsjön, endast 400 meter från närliggande väg.

Långtjärn

Långtjärn, öster om Härnebosjön, omfamnas av vass längs sina stränder. Trots detta möjliggörs fiske från land på utvalda platser, vilket ger variation. Tillgänglig väg leder enkelt till sjön, där naturens lugn och fiskemöjligheter sammanflätas.

Mörttjärn

Mörttjärn, det lilla skogstjärnet väster om Henninge, ligger endast 300 meter från närmaste väg. Omringat av gungfly längs hela kusten, ger Mörttjärn en stillsam och ogenerad atmosfär. Tyvärr är det inte möjligt att fiska från land, vilket bevarar sjöns lugn och naturliga harmoni.

Storbackstjärn

Storbackstjärn, högt belägen på Holmsvedenberget väster om Storsjön, karaktäriseras av sin långgrunda profil och rika växtlighet. Trots detta möjliggör utvalda platser fiske från land. Cirka 500 meter från vägen erbjuder detta natursköna vatten ett bestånd av småväxta abborrar och en fridfull upplevelse för fiskeentusiaster.

Storsjön

Storsjön, med sitt imponerande djup på 23 meter och en yta på 2,96 kvadratkilometer, väcker genast fiskeintresset hos den erfarne sportfiskaren. Men trots sitt inbjudande utseende bjuder sjön på vissa utmaningar. Landfiskemöjligheterna är begränsade och platser att sjösätta båt är ännu mer sällsynta. För den som inte låter sig avskräckas av dessa hinder, finns det dock en möjlighet att uppleva Storsjöns fiskepotential under vintermånaderna. 

Svarttjärn

Det lilla skogstjärnet öster om Härnebosjön omges helt av vass. Trots sin blygsamma storlek är det lättillgängligt nära vägen. En stillsam pärla där vassen skapar en naturlig inramning och ger en fridfull atmosfär.

Väringen

Den lilla sjön söder om Långbo omringas av sankmarker, vilket gör fiske från båt eller is till det primära alternativet. Belägen endast 100 meter från väg 272 erbjuder sjön lättillgänglighet för naturälskare. Med en djup på 2,9 meter, en yta på 0,119 kvadratkilometer och en höjd av 111,2 meter över havet, bjuder denna vattenklenod på en intim och fridfull upplevelse.

Yttersjön

Upplev den fridfulla Yttersjön, belägen öster om järnvägen i Långbo. Sjön omfamnas av Gårdsjön och Flugan och bjuder på en idyllisk naturupplevelse. Fiskemöjligheterna i Yttersjön är något begränsade på grund av vass som omger stora delar av sjön. Men för den tålmodige finns det några platser som möjliggör spinnfiske. Vill du ha bättre fiskelycka kan du prova pimpelfiske under vintern. Yttersjön är lättillgänglig med bilväg ända fram till sjön.

holmsveden.fvf@gmail.com

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.